Cykling är ett av de mest hälsosamma och ekonomiskt fördelaktiga sätten att transportera sig på. Det gynnar inte bara din fysiska och mentala hälsa genom daglig motion, utan bidrar också till ett grönare och mer hållbart samhälle genom att minska koldioxidutsläppen. Dessutom kan valet av cykel istället för bil resultera i betydande besparingar, speciellt i dessa tider av stigande bränslepriser. Men en fråga som ofta dyker upp bland entusiastiska cyklister och de som överväger att börja cykla till och från jobbet kanske är: ”Kan jag köpa en cykel med mitt friskvårdsbidrag?” Friskvårdsbidraget är en fantastisk förmån som erbjuds av många arbetsgivare för att uppmuntra sina anställda att leva hälsosamt. Men hur appliceras det på cyklar?

Tyvärr går det inte att använda friskvårdsbidraget för att direkt köpa en cykel. Istället kan dessa medel användas för att täcka kostnader relaterade till cykelaktiviteter, exempelvis anmälningsavgifter till motionslopp eller deltagande i cykelkurser.

Förmånscykel för anställda

Även om friskvårdsbidraget inte kan användas för att direkt köpa eller hyra en cykel, kan anställda erbjudas andra gynnsamma alternativ för att skaffa en cykel utan att göra en privat investering. Som arbetsgivare kan du ge dina anställda en uppskattad och modern förmån genom att erbjuda förmånscyklar. Detta initiativ visar inte bara att du värdesätter din personals välbefinnande, utan det är också ett tydligt steg mot ett mer hållbart och hälsosamt arbetsklimat. Genom att ge dina medarbetare chansen att leasa cyklar bidrar du aktivt till företagets övergripande hållbarhetsvision!

Hur fungerar Förmånscyklar?

Som namnet antyder, ger en cykelförmån de anställda en möjlighet att nyttja en cykel, antingen för pendling eller fritidsbruk, som en del av deras anställningsförmåner. Istället för att betala direkt för cykeln, dras kostnaden av från den anställdes bruttolön varje månad. Det fina med detta system är att arbetsgivaren inte står inför några extra kostnader. Det är en win-win-situation helt enkelt, som gynnar både individen och samhället i stort.

Vill ni attrahera och behålla personal genom att ge era medarbetare en uppskattad förmån? Kontakta oss idag!

Kom i kontakt med oss
Norra Västkustvägen 37A, 237 41 Bjärred
010-4992480 info@personalcyklar.se