1
Kontakta oss

Avtal upprättas mellan företaget och Personalcyklar.

2
Beställningsportal

Företagets anställda beställer och hämtar ut sina förmånscyklar. I samband med att beställning läggs undertecknar den anställda underhyrningsavtal med sin arbetsgivare.

3
Lönefiler

Personalcyklar förser företaget med uppgifter om bruttolöneavdrag och förmånsvärden som skall in i lönesystemet.

Att cykla till jobbet har många fördelar: vi får både frisk luft och motion, som har god inverkan på hälsan. Dessutom kan regelbunden cykling öka vår inlärningsförmåga och minska risker för sjukdom. Vi undviker att bidra till farliga utsläpp och miljöförstöring, samtidigt som vi slipper dyra parkeringsavgifter, skatter och reparationer. Med en cykel har vi stor rörelsefrihet och slipper anpassa oss efter tidtabeller!

Kostnadseffektiv lösning för anställda och arbetsgivare

Att leasa cykel genom arbetsplatsen har inte bara miljömässiga och hälsomässiga fördelar. Förmånscykel är ett prisvärt sätt att få en bra cykel och den som är anställd kan spara upp till 40%, jämfört med att köpa en cykel kontant. Du betalar för cykeln genom avdrag på bruttolönen och sedan 2022 beskattas förmånscyklar först efter att förmånsvärdet överstigit 3 000 kronor. Förmånen är kostnadsneutral för företaget och arbetsgivaren slipper krävande administrativa uppgifter, det sköter vi.

Efter avtalstidens slut Vid avtalstidens slut har du som anställd tre valmöjligheter:
Lämna tillbaka cykeln

Efter hyrestiden går det bra att lämna tillbaka cykeln.

Köpa loss cykeln

Enligt skatteverket skall utköp göras till ett vid tiden gällande marknadsvärde.

Byt mot en ny

Vid det här laget kanske du har blivit så vältränad att du vill hoppa på tuffare cykeläventyr

Vad ingår i leasingavtalet?

Hos oss på Personalcyklar kan du som anställd leasa elcykel på ett enkelt, förmånligt och tryggt sätt. Förutom hyran av cykeln ingår eventuella tillbehör och justeringar av cykeln under hyresperioden. Vi erbjuder också årlig basservice, tre års garanti och möjligheten att välja till stöldskydd med ISR-märkning. Avtalet tecknas mellan dig och din arbetsgivare och är ett så kallat “Underuthyrningsavtal”. Du godkänner avtalet i samband med att du beställer din elcykel.

Leasa cykel
Vad innebär det att leasa cykel genom företaget?

En förmånscykel innebär att ett företag tecknar ett avtal som möjliggör för de anställda att hyra en cykel som de kan använda privat. Det är den anställda som betalar för cykeln genom bruttolöneavdrag, med en kostnad som dras per månad. Priset för cykeln beror på bland annat vilken modell man väljer, hur många cyklar den anställda hyr samt vilken skattesats den anställda har. Hos oss på Personalcyklar är det möjligt att hyra både vanliga cyklar och elcyklar.

Leasa cykel
cykel
Så går det till

När en arbetsgivare beslutar att erbjuda cykelleasing till sina anställda är det en förmån som hela den stadigvarande personalen har möjlighet att ta del av. Vi tecknar ett ramavtal och hyresperioden pågår vanligtvis under en period på tre år. Du som vill leasa en cykel har möjlighet att välja mellan en vanlig cykel och en elcykel. När avtalstiden är slut kan du välja att köpa cykeln till rådande marknadsvärde eller lämna tillbaka den till oss. 

cykel
Kom i kontakt med oss
Norra Västkustvägen 37A, 237 41 Bjärred
010-4992480 salj@personalcyklar.se