1
Kontakta oss

Avtal upprättas mellan företaget och Personalcyklar.

2
Beställningsportal

Företagets anställda beställer och hämtar ut sina förmånscyklar. I samband med att beställning läggs undertecknar den anställda underhyrningsavtal med sin arbetsgivare.

3
Lönefiler

Personalcyklar förser företaget med uppgifter om bruttolöneavdrag och förmånsvärden som skall in i lönesystemet.

Idag är det vanligt att arbetsgivare erbjuder förmånscyklar till sina anställda. Det går att leasa både trampcyklar och elcyklar, däremot inte elsparkcyklar. Månadskostnaden dras på den anställdes bruttolön, alltså före skatt. Priset för elcykeln kan variera beroende på modell, tillbehör och tjänster.

Prisexempel

Margareta 7vxl Vit, Monark

7 995 kr

Din månadskostnad från:

Vid 50% marginalskatt

99 kr/mån

Elmi, Cresent

19 495 kr

Din månadskostnad från:

Vid 50% marginalskatt

234 kr/mån

Mountainbike

29 995 kr

Din månadskostnad från:

Vid 50% marginalskatt

374 kr/mån
Scrolla för att se fler

Att välja elcykel framför bil har många fördelar. Cykeln är en av de absolut mest energisnåla transportmedel som finns och de bidrar inte till växthuseffekten. De tar mindre plats än andra fordon och vi slipper fastna i långa bilköer i rusningstrafik. Med elcykel är det enkelt och smidigt att transportera sig under längre sträckor, utan att bli svettig. Samtidigt får vi värdefull vardagsmotion som har bevisade hälsoeffekter, exempelvis ökad koncentrationsförmåga, bättre sömn och mindre risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Cykel på företaget

Du som arbetsgivare kan öka dina medarbetares välmående genom att uppmuntra till användning av miljövänligt transportmedel. Att erbjuda elcykel som förmån till dina anställda är helt kostnadsneutralt för dig som arbetsgivare. Det är arbetstagaren som betalar skatt på förmånen och arbetsgivaren betalar endast arbetsgivaravgifter. Sedan 2022 har Riksdagen beslutat att förmåner som understiger 3 000 kronor inte beskattas – vilket gör det mer självklart och enklare än någonsin att välja elcykel framför bil!

Cykel på företaget
Leasa cykel
Elcykel som förmån – fungerar det

Att hyra en elcykel som förmån genom arbetsplatsen är en skattepliktig förmån och det är du som anställd som står för kostnaden. Betalningen sker månatligen genom bruttolöneavdrag och du kan spara upp till 40% jämfört med att köpa en cykel privat. När du väljer att hyra en elcykel genom oss tecknar vi ett avtal och vanligtvis pågår hyresperioden under tre års tid. Därefter är det upp till dig om du vill köpa loss cykeln eller lämna tillbaka den till oss.

Leasa cykel
Kom i kontakt med oss
Norra Västkustvägen 37A, 237 41 Bjärred
010-4992480 info@personalcyklar.se