Så fungerar förmånsbeskattning av elcykel

När ditt företag erbjuder möjligheten att hyra förmånscyklar kan du som anställd ta del av ett förmånligt erbjudande. Cykeln är en skattepliktig förmån och det är du som anställd som står för kostnaden. Betalningen sker månatligen genom att en summa dras från din bruttolön. Under januari 2022 införde regeringen en subvention som innebär att förmånsbeskattning endast ska ske på den summa som överstiger 3 000 kronor under ett beskattningsår – vilket innebär att du kan spara mycket pengar med en förmånsbeskattad elcykel. Reglerna gäller för både vanliga cyklar och elcyklar och det som omfattas av avdraget är cykelpriser och kapitalkostnad.

När företaget bestämmer sig för att erbjuda förmånscyklar till sina anställda tecknar vi ett ramavtal och era anställda får möjlighet att beställa en cykel via vår portal. Normalt sträcker sig leasingperioden över tre år. När perioden är slut kan de anställda välja att köpa loss cykeln till det aktuella marknadsvärdet eller återlämna den till oss.

Fördelar med en förmånsbeskattad elcykel

När du väljer att investera i en elcykel gör du inte bara en insats för din egen hälsa, utan även för miljön. Här är några av de många fördelarna med en förmånsbeskattad elcykel från Personalcyklar:

  • Få en elcykel till förmånlig kostnad
  • Möjlighet att ta dig fram snabbt och smidigt, även under längre sträckor
  • Förbättra hälsan genom daglig motion
  • Möjlighet att lämna tillbaka eller köpa loss cykeln efter avtalstiden
  • Slipp långa bilköer och trafikstockningar när du lämnar bilen hemma
  • Ett billigare alternativ än att köpa elcykel privat
  • Möjlighet att välja modell i ett stort utbud av kvalitetscyklar från välkända fabrikat
  • Smidig leverans från butik där du får hjälp med att ställa in elcykeln efter dina mått
  • Statistik visar att el-cyklister använder sin cykel mer än vanliga cyklister, vilket innebär större positiva miljö- och hälsoeffekter.
Bli en mer attraktiv arbetsgivare

Med generösa förmåner blir du en attraktiv arbetsgivare som de anställda vill stanna kvar hos. Förmånsbeskattade elcyklar är dessutom förmånligt för dig som arbetsgivare, eftersom det kan bli helt kostnadsneutralt för företaget att erbjuda tjänsten. Vi på Personalcyklar förser er med löneunderlag, så ni slipper lägga onödig tid på administration.

Norra Västkustvägen 37A, 237 41 Bjärred
010-4992480 salj@personalcyklar.se