Fördelar med en elcykel som förmånscykel 

I takt med att allt fler företag söker hållbara och hälsosamma alternativ för sina anställdas pendling, växer elcyklar som förmånscyklar i popularitet.

Jesper Malmberg
Uppdaterad: maj 20, 2024

Växer i popularitet

I takt med att allt fler företag söker hållbara och hälsosamma alternativ för sina anställdas pendling, växer elcyklar som förmånscyklar i popularitet. Genom att leasa cykel erbjuder detta en rad fördelar som kan förbättra både arbetsmiljön och personalens välbefinnande och hälsa. 

Hälsa och kondition

Elcyklar som förmånscyklar möjliggör för fler människor att inkludera fysisk aktivitet i sin dagliga rutin. Tack vare den elektriska motorn kan även de som kanske inte känner sig tillräckligt fysiskt kapabla att cykla längre sträckor eller i kuperad terräng njuta av cykelturen utan att känna av utmattning. Detta öppnar upp för en mer inkluderande cykelkultur inom företaget.

Miljövänlig pendling

Elcyklar erbjuder ett miljövänligt alternativ till bilar och kollektivtrafik. Genom att minska beroendet av fossila bränslen och minska trafikstockningar gör elcyklar stadsmiljön renare och lugnare. Dessutom är en elcykel ett bra alternativ för dig som har lite längre till jobbet. Tack vare sin elektroniska motor går det snabbt och lätt att ta sig fram, samtidigt som man rör på sig och får motion.  

Ekonomiska besparingar

Att investera i elcyklar som förmånscyklar kan även leda till ekonomiska fördelar. Jämfört med bilägande är kostnaderna för underhåll och drift av en elcykel betydligt lägre. Dessutom kan skattelättnader och subventioner för förmånscyklar göra detta till en ännu mer kostnadseffektiv lösning för både arbetsgivare och anställda.

För att ta reda på förmånsvärdet behöver du ta reda på hur mycket elcykeln skulle kosta om du köpte den privat, hur länge den beräknas hålla, samt kostnad för service och reparationer. Här kan du läsa mer om hur du räknar ut förmånsvärdet på cykeln.

Förbättrad arbetsmoral och produktivitet

Anställda som cyklar till jobbet har visat sig vara mer energiska och stressa mindre. Med en elcykel blir det lättare och mer lockande att välja cykeln framför bilen, vilket kan bidra till ökad närvaro och produktivitet. Detta, i sin tur, stärker arbetsmoralen och kan bidra till en bättre arbetsmiljö.

Att införa elcyklar som en del av ett förmånscykelpaket är ett framsteg mot en mer hållbar, hälsosam arbetsplats. Vill du införa elycklar som förmånscyklar på din arbetsplats? Diskutera möjligheterna med din arbetsgivare idag och upplev fördelarna med ett modernt och miljövänligt pendlingssätt.

Jesper Malmberg

Personalcyklar

Om Jesper

Jag har jobbat med försäljning och kundrelationer i drygt 25 år och tycker fortfarande att mötet med människor är det roliga i jobbet. Jag brinner för träning, hälsa och ser ett ökat cyklande som det verktyg som krävs för att få upp både hälsan, miljön och hållbarheten på agendan - både för samhället, individen och företaget. Jag connectar gärna på LinkedIn då jag tror på ett starkt nätverk!