Så underhåller du din förmånscykel på bästa sätt

Leasa cykel
Jesper Malmberg
Uppdaterad: april 22, 2024

Att tänka på

Att underhålla din förmånscykel på rätt sätt är viktigt för att förlänga dess livslängd och göra din cykling säker. Här är några saker att tänka på för att hålla din cykel i sitt bästa skick.

Rengör din cykel regelbundet 

När din cykel samlar på sig smuts, särskilt runt delar som bromsar och växlar, kan det verkligen påverka hur cykeln fungerar. Det blir svårare att få stopp på cykeln snabbt eller växla smidigt när du verkligen behöver det. Genom att regelbundet ge din cykel en ordentlig tvätt med såpvatten kan du se till att dessa problem inte uppstår. Det håller din cykel i fint skick och gör dina cykelturer säkrare.

Skydda metalldelarna

För att förhindra rost på cykelns metalldelar, använd en rostskyddsspray. Ett skyddande lager hjälper till att hålla rosten borta och gör att din förmånscykel håller längre.

Kontrollera lufttrycket i däcken

Ett bra lufttryck i däcken är såklart viktigt för en säker och bekväm cykeltur. För lågt lufttryck ökar risken för punktering och gör cyklingen mindre effektiv. Använd en cykelpump för att regelbundet kontrollera och justera däckens lufttryck.

Underhåll dina bromsar

Välfungerande bromsar är livsviktiga för att cyklingen ska gå säkert till. Kontrollera dina bromsar regelbundet och byt dem om de visar tecken på slitage. Om bromsarna börjar kännas slappa, justera dem för att garantera att du alltid kan stoppa effektivt och säkert.

Sköt om cykelkedjan

Cykelkedjan kräver regelbundet underhåll för att din cykel ska prestera optimalt. En smutsig eller dåligt smord kedja kan försämra din cykeltur avsevärt. Rengör kedjan med en avfettare och använd sedan ett smörjmedel som är lämpligt. Detta håller den smidig! 

I vissa fall har vi samarbeten med cykelverkstäder där service ingår, men att själv underhålla din cykel så bra som möjligt kan du också njuta av en smidigare och mer behaglig cykelpendling. Regelbundet underhåll av din cykel är en viktig del av att vara en ansvarsfull och nöjd cyklist.

Jesper Malmberg

Personalcyklar

Om Jesper

Jag har jobbat med försäljning och kundrelationer i drygt 25 år och tycker fortfarande att mötet med människor är det roliga i jobbet. Jag brinner för träning, hälsa och ser ett ökat cyklande som det verktyg som krävs för att få upp både hälsan, miljön och hållbarheten på agendan - både för samhället, individen och företaget. Jag connectar gärna på LinkedIn då jag tror på ett starkt nätverk!